onsdag 16. april 2008

Kjøring I kina

Metaforer har blitt mitt verktøy for å forklare Shanghai, og I dag er det kjøring I Shanghai som skal skildres.
For trafikken her er ikke som andre steder. Hvor ser du ellers busser som skifter filer som om de var en snerten liten sportsbil, eller pressekonkurranser hvr den som ikke tør å kjøre nærmere pent må legge seg bak den andre.
Dagens metafor er din 6 kjøreskoletime. Hvorfor din 6? Fordi du ikke lenger er redd for bilen, men fortsatt ikke skjønner den helt. Det betyr full trøkk inn mot kryss for å så bråbremse, kengurukjøring og det å legge seg helt oppi andre for å så neste kræsje når de bremser. Akkurat sånn er det med taxi eller buss I shanghai. Kanskje litt værre pga den dårlige kvaliteten på alt på 4 hjul I Kina.
Så drømmer du om et land hvor alle kjører som vi gjorde på kjøreskolen, vil jeg bare si en ting.

Welcome to China:-)

2 kommentarer:

Eirik sa...

ohlalala!!!... es muy interesante ver tu pagina.. y conocer sobre otro pais muy muy lejos de subamerica.. talvez podemos observar mas fotos .. de ti.. para concerte mas.. o talvez nosotros vamos a encontrarnos el proximo verano en kristiansand.
sere muy feliz si yo puedo concerte.. y talvez tu puedes contar mas de tu experiencia en china .... porque es muy intrigante no saber nada de china ...
saludos desde ecuador
visitalo por favor
fernanda

Unknown sa...

Det minner nesten litt om kjøringa di det mr ;) hehe.

Står det ellers bare bra til der nede? Virker som et crasy land sånn som du beskriver det, men er sikkert artigt å oppleve går jeg ut ifra. Her hjemme går det på det vanlige. Det nærmer seg eksamen og det betyr mye lesing... Det positive er at det har vært en uke med sol i strekk over hele sørnorge, noe som inkuderer Bergen. Ja du hørte riktig, en uke med sol i Bergen. Bergensere eller vestlendinger som ikke ser solen så ofte er ALLE ute i det fine været.

Håper det står bra til så får vi snakkes. Fortsett å blogge!!

Log